VTEM skitter

Sociální služby města Přerova, p.o.

potravinyAktualita z kuchyně jesliček

Od 13. prosince 2014 budeme dle  nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011,o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, zveřejňovat alergeny, které jsou součástí jídel podávaných v městských jeslích. Alergeny budou v jídelníčku označeny číslem, podle kterého snadno zjistíte, která potravina je obsahuje. Viz tabulka níže. Uvedená tabulka bude zveřejněna také na nástěnkách v šatnách dětí.

 

 

 

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, ječmen, žito, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena (seznam) a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, vyjádřeno SO2

13. Vlčí bob (Lupina)a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

Paliativní péče

dovoz jidla

Aktuality

Uložit
Předvolby uživatele cookies
Používáme soubory cookie, abychom vám zajistili co nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud používání souborů cookie odmítnete, nemusí tyto webové stránky fungovat podle očekávání.
Přijmout vše
Odmítnout všechny
Analytika
Google analytics
OK
Odmítnout